• català
  • castellano
  • english

Zona de premsa

Riu Avall "L'Ebre"

02/09/2012

Al llarg dels 930 quilòmetres de recorregut, el riu Ebre travessa diferents territoris i dóna forma a tot tipus de paisatges. Però és quan arriba a Catalunya que es mostra en tota la seva esplendor. Des de les terres altes de Mequinensa, riu avall, fins a la plana del Delta, l'Ebre, el riu amb més cabal de la península Ibèrica, fa els 130 quilòmetres del tram final envoltat de boscos de ribera en perfecte estat de conservació, pobles de postal que s'emmirallen en les seves aigües, escenaris de la batalla més cruenta de la Guerra Civil, indústries i centrals nuclears, per arribar al final, on dóna lloc a un dels espais naturals més importants del sud d'Europa. Un recorregut llarg i ple de contrastos que el converteix en un dels principals rius del nostre país.

 

Cliqueu el següent link i no us quedarà cap dubte de com, una de les coses més meravelloses que envolta Flix, és el seu riu. 

descarregar

La Reserva de Sebes al programa de TV3 "Boscos"

16/04/2012

Al programa "Boscos" de TV3 va dedicar-se un capítol a apropar al públic la riquesa natural del bosc de ribera, les seves espècies, les activitats que s'hi desenvolupen i les problemàtiques de conservació. Aquest capítol va tenir com a protagonista dos exemples ben propers: la Reserva de Sebes i el Meandre de Flix. Al llarg dels 25 minuts que va durar el programa, van poder-se veure imatges tant aèries, com des del mirador del meandre, pas de barca o dels galatxos de Sebes des d'una embarcació. També es van poder mostrar imatges d'aus com la cigonya, la oreneta de ribera, i feines d'anellament científic, així com els cavalls de la camarga. 

 

Video Boscos de TV3.

descarregar

Flix, per on l'Ebre passa dues vegades

26/03/2012

Aquest mes de març s'ha editat un spot publicitari per tal que les persones que no han visitat mai el nostre poble, puguin fer un tastet virtual de tot allò que hi podran trobar si venen a conèixer-lo i passar-hi uns dies: activitats a la natura, carrers plens de tradició, esports al riu, paisatges incomparables, festes i cultura, etc.

 

Visita Flix on-line

descarregar

Nova acreditació i guardó per al Vilar Riu de Baix

21/03/2012

El passat 7 de març de 2012 va ser atorgada al Vilar Riu de Baix, pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconómiques, l’acreditació per la implantació d’un programa de millora de la nostra organització d’acord amb els compromisos de Responsabilitat Social Empresarial del Codi de Gestió Sostenible, en el marc de la convocatòria 2010. Aquesta acreditació va ser lliurada per l’Honorable Conseller Sr. Josep Mª Pelegrí.

 

Aquesta acreditació és el darrer reconeixement al projecte Vilar Riu de Baix, que s’uneix a altres rebuts fins ara entre els quals destaca el guardó atorgat per la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, a l’emprenedoria pel millor projecte empresarial del 2011 que vam rebre de mans dels prínceps d’Astúries i en presencia del President de la Generalitat, el molt honorable senyor Artur Mas.

descarregar

Projecte de Gestió Sostenible Rural

30/06/2011

El ressort rural de Vilar Riu de Baix participa en el projecte “Gestió Sostenible Rural”, impulsat per divuit Grups d’Acció Local de Catalunya, Balears i Aragó.

 

El projecte pretén fomentar una nova cultura empresarial a través de la implantació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial (RSE).

 

Actualment, s’està implantant un Pla de Millora que contempla la realització d’accions en els àmbits econòmic, ambiental i social:.

 

Algunes de les accions que s’estan portant a terme són:

 

  • En l’àmbit econòmic:

Elaboració d’un Pla estratègic amb l’objectiu de planificar l’empresa a llarg termini.

Elaboració d’un Manual procediments amb l’objectiu d’implantar un sistema de gestió de qualitat.

 

  • En l’àmbit ambiental:

Controlar els consums d’energia i emissions de CO2 amb l’objectiu de quantificar els consums i, si és necessari, establir mesures d’estalvi energètic.

Utilització de productes de neteja ecològics per tal de reduir els impactes ambientals.

 

  • En l’àmbit social:

Definir el mapa dels grups d’interès de l’organització amb l’objectiu de determinar els canals de comunicació i fomentar la relació amb proveïdors, clients, treballadors, etc.

 

descarregar

XV Concurs de Fotografia Naturalista Freixe

13/03/2011

Fins al 25/03 teniu temps per presentar les vostres fotografies relacionades amb tots els aspectes de la natura: paisatge, fauna, vegetació, i relació home-natura. A més de la diversió del propi concurs els premis que hi ha al darrera són per no pensar-s'hi dues vegades. Animeu-vos!

descarregar

El complex ha estat guardonat

21/02/2011

El projecte empresarial Resort Vilar Riu de Baix ha estat guardonat per la CEPTA com el millor projecte d'emprenedoria de la demarcació

La trobada del sector empresarial que cada any organitza la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), aglutina cada any el conjunt de la societat civil, emprenedora i empresarial de les comarques de Tarragona. L’acte es durà a terme el proper 25 de febrer al Palau Firal i de Congressos de Tarragona amb la presència dels prínceps d’Astúries i d'altres personalitats que adreçaran el seu discurs al sector empresarial. Entre els convidats confirmats hi ha també el president de la Generalitat, Artur Mas, i el màxim responsable de la CEOE, Joan Rossell, que s’estrenaran en els seus nous càrrecs respectius davant de l’auditori format pels representants del sector empresarial de la província.

A banda de les intervencions de tipus oficial, l’acte se centrarà en dues parts diferenciades. La primera tindrà un perfil més acadèmic i s’estructurarà a partir de les ponències de diversos divulgadors en matèria econòmica, que exposaran quines han de ser les vies d’actuació més eficaces per començar a parlar de brots verds. 

La segona part de l’acte se centrarà en premiar la tasca de la iniciativa empresarial local. Després de la ronda de conferències, s’entregaran els Guardons Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) a aquelles empreses de les comarques tarragonines que durant el darrer any han destacat en algun àmbit.

Son 11 els guardons que es lliuraran per tal de premiar diferents projectes empresarials entre els que es troba el de l'empresa flixanca Sistemes Turístics Flix que serà guardonada el dia 25 d’aquesta mes de febrer, com s'ha indicat, al Palau de Congressos de Tarragona. 

El seu promotor, Josep Rius, ha manifestat la seua la satisfacció per aquest reconeixement que ajudarà sens dubte a difondre aquest complex turístic, però també el municipi.

descarregar

Primera Premsa d'oli

21/12/2010

Fruit d'una iniciativa del Grup de Natura Freixe en col·laboració amb la Fundación de Biodiversidad i l'Obra Social de Caixa Catalunya neix una nova marca d'oli ecològic que pretén potenciar l'agricultura ecològica i les bones pràctiques agràries al territori. 

 

Per obtenir aquest oli es colliran les olives de la Finca del Mas de Pitoia per dur-les, juntament amb les collides a la zona del meandre del Vilar del Riu de baix, al molí.

descarregar

Notícies sobre les primeres estades a l'alberg i a la reserva natural de Sebes

30/11/2010

descarregar

Custodia del Territori

09/11/2010

Una part de l’entorn del Vilar Riu de Baix forma part del projecte custodia del territori que gestiona el Grup de natura Freixe, igual com la Reserva Natural de Sebes. Això es pot entendre com un model o una eina per a conservar els valors naturals i culturals del territori, incloses les activitats tradicionals pròpies de l’indret. Intenta generar la responsabilitat dels propietaris i dels usuaris del territori en la conservació i el bon ús de la terra i els recursos naturals, culturals i paisatgístics. 

 

Custodia del territori a la reserva natural de sebes i meandre de Flix

descarregar

Logo dels "masos"

30/09/2010

descarregar

Logo de l'Alberg

08/07/2010

descarregar

Logo de l'hotel****

08/07/2010

descarregar

Logo del resort

05/07/2010

descarregar