• català
  • castellano
  • english

Actualitat

4a Recreaciˇ Hist˛rica de la Batalla de l'Ebre

24/11/2016

La recreació històrica del final de la batalla de l’Ebre de Flix, que enguany arriba a la quarta edició, representa un dels esdeveniments històrics més importants de la comarca. El públic té l’oportunitat de presenciar, a pocs metres dels actors, com es desenvolupà el final de la batalla de l’Ebre a Flix. Resulta una proposta molt atractiva que permet viatjar en el temps i viure un esdeveniment històric en primera persona.

Més d'un centenar de persones es posaran a la pell dels civils i soldats republicans i franquistes que, ara fa 77 anys, durant la batalla de l'Ebre, van protagonitzar l'últim episodi de la Batalla de l'Ebre. Mentre una part de l'exèrcit de la República defensava els companys a la Serra de la Fatarella (Terra Alta) aturant així l'ofensiva franquista, 25.000 soldats republicans van creuar el riu Ebre per Flix iniciant la retirada.

La recreació del final de la batalla de l'Ebre es farà el dia 27 de novembre, però també s'han organitzat activitats prèvies el dia 26 de novembre: una caminada pels espais de la darrera línia de la batalla de l’Ebre i la projecció de la pel·lícula “L’Ebre, del bressol a la batalla”.


VII Festa de l'Oli a Flix

24/11/2016

VII FESTA DE L’OLI DE LA RESERVA NATURAL DE SEBES

El 4 de desembre se celebrarà la VII Festa de l’Oli a la Reserva Natural de Sebes de Flix. Se servirà clotxa davant el Molí d’Oli Flix fins a les 12 del migdia. Seguidament es farà el Concurs d’allioli, la ballada de sardanes i una visita al Molí d’Oriol i vermut.