• català
  • castellano
  • english

Actualitat

XII Fira Intercomarcal de l' Oli de Móra la Nova

25/01/2014

La Fira Intercomarcal de l' Oli (FIO) es celebra amb la voluntad de difondre i promocionar els diferents olis que es produeixen a les nostres terres. Hi haurà l'exposició i venda de l' Or líquid, hi participaran un total de 31 estands on hi són presents cooperatives i almàsseres dels diferents pobles de les tres comarques participants, sense faltar representants de la Denominació d' Origen Siurana i de la DO Terra Alta. També hi haurà un seguit d'activitats més lúdiques relacionades sempre amb l' oli com ara el concurs d'allioli, un berenar popular de pa amb oli, sucre o sal, un sorteig de lots d'oli i un esmorzar popular amb la típica clotxa amb la previsió de lliurar unes 1.100 racions.

 

Vine al Vilar Riu de Baix de Flix a pasar un cap de setmana familiar i visita la FIra de l' oli, entrada gratuïta, a poc més de 20 km de les nostres instal·lacions. Anima't a fer Turisme Rural aquest gener, t'esperem!


Sant Antoni d' Ascó "Festa Patrimonial d' Interès Nacional"

17/01/2014

El proper 17 de gener es celebra la festa de Sant Antoni d' Ascó i dura quatre dies. Es caracteritza per preservar encara avui, amb tota la seva singularitat, una de les tradicions més identificatives de la festivitat de Sant Antoni: les corrides de cavalls, rucs i matxos.

És per això que el Govern de la Generalitat ha aprovat declarar les Festes de Sant Antoni "Festa Patrimonial d' Interès Nacional".

Al municipi, la festa de Sant Antoni Abat se celebra des de temps inmemorials i combina la vessant religiosa, la devoció pel Sant, amb els aspectes més lúdics, propis d'una Festa Major.

Els Tres Tombs i la benedicció dels animals, junt amb Les corrides són els plats principals, com també ho és la Foguera, principal element simbòlic que no s'apaga fins el fi de festa. Al voltant de la foguera s'hi ballen jotes acompanyades d'entreteniments musicals i sobretot molt humor.

 

Des del Vilar Riu de Baix t'animem a passar un cap de setmana en familia o amics a les nostres instal·lacions Rurals: Hotel, Alberg i Masos. Només a 6km d'Ascó i d'aquesta Festa d'interès nacional. 

Sentiràs la màgia de l' Ebre en un entorn Natural i ple de tradicions. Aquest gener, vine a fer Turisme Rural i Cultural al Vilar Riu de Baix.