• català
  • castellano
  • english

Actualitat

JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA CLOTXA

12/01/2015

Entre el 17 de gener i el 22 de març 14 restaurants de la comarca oferiran un menú de clotxa en motiu de la celebració de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa als restaurants de la Ribera d'Ebre.

La Clotxa és la menja per excel·lència de la comarca de la Ribera d'Ebre i que els pagesos preparaven al camp amb ingredients senzills amb l'ajuda de brasers. Actualment, la clotxa ha estat recuperada pels restauradors comarcals i es pot trobar en nombrosos esdeveniments populars de la comaca com àpat de germanor.

Durant les Jornades Gastronòmiques al restaurant Casa Castro de Flix podreu deleitar-vos amb els sabors ancestrals de la Clotxa.


SANT ANTONI "FESTA D'INTERÈS NACIONAL"

12/01/2015

Entre els dies 15 i 18 de gener se celebra a Ascó la Festa de Sant Antoni. Aquesta festa és una de les més singulars de Catalunya per Sant Antoni ja que encara conserva els seus trets més tradicionals i es desenvolupa a través d'actes populars i religiosos que tenen tot el poble reunit al voltant d'una gran foguera a la Plaça de l'Església. Allà és on es ballen jotes, sardanes, es menja Clotxa o Coca de Sant Antoni, es fan representacions musicals, es beneeixen als animals durant els Tres Tombs o es juga a jocs tradicionals. Un dels actes més esperats i que pocs pobles avui en dia conserven són les curses de cavalls, muls i rucs que es faran el divendres, dissabte i diumenge al matí.

Més informació de la Festa de Sant Antoni d'Ascó.