• català
  • castellano
  • english

Actualitat

3a Recreaciˇ Hist˛rica del final de la batalla de l'Ebre

05/11/2015

La recreació històrica del final de la batalla de l’Ebre de Flix, que enguany arriba a la seua tercera edició, representa un dels esdeveniments històrics més importants de la comarca. El públic té l’oportunitat de presenciar, a pocs metres dels actors, com es desenvolupà el final de la batalla de l’Ebre a Flix. Resulta una proposta molt atractiva que permet viatjar en el temps i viure un esdeveniment històric en primera personal.

Més d’un centenar de persones es posaran a la pell dels civils i soldats republicans i franquistes que, ara fa 77 anys, van protagonitzar l’últim episodi de la Batalla de l’Ebre. Mentre una part de l’exèrcit de la República defensava els companys a la Serra de la Fatarella (Terra Alta) aturant així l’ofensiva franquista, 25.000 soldats republicans van creuar el riu Ebre per Flix iniciant la retirada.

Diversos grups de recreació històrica de Catalunya i l’Aragó faran possible que el nombrós públic que s’espera observi, de prop, com es van desenvolupar aquells fets. Enguany la recreació se centrarà en el replegament i retirada de l’exèrcit republicà a Flix i en l’arribada de l’exèrcit franquista i combat entre les dues ribes del riu.

En acabat la recreació, actuació de l’Escola de Música de Flix. Finalment hi haurà una ofrena floral per la pau i un dinar de germanor.


III Caminada per la batalla de l'Ebre

05/11/2015

Aquest mes de novembre la batalla de l'Ebre centrarà l'atenció de les activitats turístiques a Flix. El 14 de novembre es farà la 3a Caminada pels espais de la batalla de l'Ebre i al dia 29 de novembre viurem, al passeig de l'Ebre, la recreació històrica del final de la batalla de l'Ebre per tercer any consecutiu.

 

La caminada passarà per la darrera línia defensiva de l’Exèrcit Republicà ubicada al terme de Flix, dissenyada per cobrir el replegament del que quedava de l’Exèrcit popular, cap a la riba esquerra de l’Ebre. La caminada serà guiada es resseguirà en gran part aquesta línia defensiva. Podrem veure el lloc on la 3a Divisió tenia el PC de comandament durant la defensa del front d’Ascó. I també visitarem el lloc on el PC del XV Cos de l’Exèrcit republicà estava ubicat els darrers dies de la batalla de l’Ebre. 

Distància a recórrer: 14km. Desnivell acumulat: 245. Veure recorregut a Wikilok

Lloc de trobada: Bassa de les Clotxes a les 8.00 h.

Més informació