• català
  • castellano
  • english

Actualitat

Visites guiades per Setmana Santa

27/03/2015

El dissabte 4 d’abril, aprofitant les vacances de Setmana Santa, l’Associació La Cana de Flix ofereix visites guiades en tres dels atractius turístics més notables del municipi: el refugui antiaeri, el Molí d’Oriol i el Castell Nou.

HORARIS

Castell Nou: 10.00 hores.

Refugi Antiaeri: 11.00 hores.

Molí d’Oriol: 12.00 hores.

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb l’Associació La Cana a través del telèfon 654651966 o a través del correu associaciolacana@gmail.com.


Setmana Santa a Flix 2015

27/03/2015

La Setmana Santa es viu amb intensitat a Flix, un dels pocs pobles que conserva encara els armats a la comarca. La Confraria d’Armats de Flix es fundà al voltant del 1915, data de la fotografia més antiga que es conserva. Encara que de manera intermitent, els Armats de Flix s’han mantingut al llarg dels anys, i és actualment quan formen un grup més nombrós i complet.

Avui dia componen la Confraria una banda de tambors i cornetes, els llancers i les samaritanes. Les samaritanes són un dels elements més singulars de la Setmana Santa a Flix; el Diumenge de Ressurrecció, durant la processó de l’Encontre, la samaritana recita uns versos anomenats les Desmes, i en acabat trenca el cànter que ha anat lluint durant totes les processons anteriors.

 

ACTES DELS ARMATS PER SETMANA SANTA A FLIX

– Dijous 2 d’abril, de 19 a 22 hores. Canvis de guàrdia a l’església.

– Divendres 3 d’abril, a les 22 hores. Processó del Sant Enterrament.

– Diumenge 5 d’abril, a les 10 hores. Recorregut pels carrers de la vila. A les 11.30 hores. Exhibició a la plaça del Mercat. A les 12 hores. Processó de l’encontre i interpretació de les Desmes per part de la samaritana a la plaça Major.