• català
  • castellano
  • english

Actualitat

Setmana Santa a Flix. Armats

20/03/2016

La Setmana Santa es viu amb intensitat a Flix, un dels pocs pobles que conserva encara els armats a la comarca. La Confraria d’Armats de Flix es fundà al voltant del 1915, data de la fotografia més antiga que es conserva. Encara que de manera intermitent, els Armats de Flix s’han mantingut al llarg dels anys, i és actualment quan formen un grup més nombrós i complet.

Avui dia componen la Confraria una banda de tambors i cornetes, els llancers i les samaritanes. Les samaritanes són un dels elements més singulars de la Setmana Santa a Flix; el Diumenge de Ressurrecció, durant la processó de l’Encontre, la samaritana recita uns versos anomenats les Desmes, i en acabat trenca el cànter que ha anat lluint durant totes les processons anteriors.

 

ACTES PROGRAMATS PER SETMANA SANTA A FLIX

Divendre 25 de març

  • Plaça de l’Església, 8:00 h., PROCESSÓ DEL VIA CRUCIS (LES CREUS).
  • Església parroquial, 17:00 h., CELEBRACIÓ DE LA PASSIÓ.
  • Església parroquial, 22:00 h., PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT.

Dissabte 26 de març

  • Plaça de l’Església, 12:00 h., TASTET DE BALL DE BASTONS, a càrrec de la Colla de Bastoners de Sants. 
  • Carrers i places del poble, 17:30 h., 27a Primavera Musical, CANTADA DE CARAMELLES, a càrrec dels caramellaires de l’Orfeó de Flix.

Diumenge 27 de març

 

  • Carrers del poble, 10 h., RECORREGUT a càrrec de la Confraria Armats de Flix; seguidament, a la plaça del Mercat, EXHIBICIÓ.
  • Plaça de l’Església, 12:15 h., PROCESSÓ DE L’ENCONTRE; a la Plaça Major, RECITACIÓ DE LES DESMES. Després, a l’església parroquial, MISSA MAJOR DE PASQUA.

╔s temps de floraciˇ!

01/03/2016

La Ribera d’Ebre és una de les comarques de Catalunya on el paisatge varia de forma més acusada segons l’estació de l’any. Aquest fet es deu als arbres fruiters que enjardinen les zones més baixes de la comarca i a la continuïtat dels boscos de ribera que ressegueixen el riu Ebre.

 

A l’estiu predominen els colors verdosos, a la tardor i a l’hivern destaquen els toncs ocres i marronosos dels boscos de ribera, però és a la primavera quan el paisatge de la Ribera d’Ebre ens regala les millors estampes; la comarca es transforma en una gran catifa de tons blancs i rosats gràcies a la floració dels arbres fruiters. Tot un espectacle natural que heu de conèixer!

Els ametllers són els primers en treure flor; els presseguers (amb indicació geogràfica protegida) continuen el procés, i els cireres clouen la funció. Tot un espectacle cromàtic que dura gairebé tres mesos, normalment fins a principis d’abril.


Festa de la Clotxa

01/03/2016

13a FESTA DE LA CLOTXA. LA PALMA D’EBRE. DIUMENGE 6 de març de 2016

Programa d’actes de la festa

10.30 H Cercavila amb la Banda de Benissanet

11.00 H Pregó de la festa a càrrec de J. Jardí Serres, Director de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

11.30 H Repartiment de clotxes

13.00 H Concert fi de festa amb MARTA & GREGORI

Preu tiquet clotxa: 3 €. Els tiquets es podran adquirir a l’ajuntament de la Palma d’Ebre i el mateix dia de la festa a la Palma d’Ebre

 

Més informació