• català
  • castellano
  • english

Actualitat

PORTES OBERTES AL PATRIMONI DE FLIX

21/09/2015

El 10 d'octubre amb motiu de les Jornades de Patrimoni de Flix, els principals atractius patrimonials del poble obren les seves portes als visitants. Es podrà visitar el Castell Nou, a la part alta del turó que controla el meandre de Flix, un dels refugis antiaeris construït durant la Guerra Civil Espanyola, i el Molí d'Oriol, un antic molí d'oli que encara conserva part de la seva estructura.


JORNADES DEL PATRIMONI DE FLIX

21/09/2015

Un any més, les Jornades de Patrimoni de Flix no només ens permeten conèixer el mateix poble, sinó també descobrir altres indrets de la comarca a través del VIII Curs Coneguem la Ribera d’Ebre, el qual ofereix visites i conferències.

Enguany, les Jornades, ens tornen a aproximar a la llarga tradició industrial de Flix:

El 5 d’octubre, s’inaugurarà l’exposició “A TOC DE PITO, LA FÀBRICA QUE VA CANVIAR LO POBLE”. L’exposició mostra com l’arribada de la SEQ Flix SA canvià la vida del poble. 

El divendres 9 d’octubre es farà la conferència “ LA IMPORTÀNCIA DELS PRODUCTES FABRICATS A LA SEQF” la qual repassarà la iportància pel desenvolupament del país dels productes fabricats a Flix.

El dimecres 14 d’octubre tindrà lloc la conferència “L’ELECTROQUÍMICA I EL FOMENT DE LA FORMACIÓ I L’ENSENYAMENT: DE L’ESCOLA D’APRENENTS A L’ESCOLA D’FP (1946-1975) on es parlarà de com la preocupació per la formació dels operaris de la SEQF impulsà la creació de centres formatius al poble.

El divendres 30 d’octubre es farà la conferència “HISTÒRIA DE LA FÀBRICA DE FLIX”. Es repassarà la història de la Fàbrica des des inicis fins als anys setanta.

Tanmateix, el 10 d’octubre, el principals atractius patrimonials de Flix (Castell Nou, Molí d’Oriol i el refugi antiaeri) celebraran jornades de portes obertes. A banda d’aquestes activitas, hi trobareu conferències sobre els templers a la Ribera d’Ebre, les primeres societats agrícoles, l’onomàstica de la comarca, música, etc. També s’organitzen visites a Tortosa, la Palma d’Ebre i a Cardó.

 

Programa